Emeletes ágy- pro és kontra érvek, mielőtt döntenél

Emeletes ágy- pro és kontra érvek, mielőtt döntenél

 

Kisebb lakások esetén, vagy ha több gyerkőcnek kell osztoznia egy szobán ésszerű döntésnek tűnik az emeletes ágy helytakarékossági szempontból.

Ugyanakkor meg kell fontolni néhány dolgot ezzel kapcsolatban, mielőtt beszerzed ezt a gyerekbútort.

Alvás stílus

Egyrészt fontos szempont, hogy a gyerekeknek milyen az alvási stílusuk. A nyugtalan, forgolódó gyerkőc számára az emeletes ágy félelmetes lehet. Megfelelően stabil oldaltámaszték mellett is tudatalatti frusztrációkat okozhat a fent alvónak, hogy leeshet. Emiatt mindenképpen beszéljétek jó alaposan át, hogy valós-e a félelem, és próbáljatok ki több emeletes ágyat is biztonsági szempontból vásárlás előtt.

Ha nyugtalanul alszik, érdemes átgondolni az emeletes ágyat, hiszen a forgolódás az egész bútort mozgatja, így akár felül alszik, akár alul zavarhatja a másik gyermeked.

 Kalózos Pótágyazható Emeletes Ágy (90×200 Cm) 1

Szoba belmagassága

Szintén fontos a szoba belmagassága és szellőssége, hiszen az emeleten megrekedhet a meleg, illetve ha túl alacsonyan van a plafon egy heves mozdulat is sajgó fejjel, vagy bibis végtagokkal járhat. Arról már szót sem ejtve, hogy a lábnyomok nem mutatnak jól a mennyezeten. (Ugyanígy fontos szempont a két emelet közötti távolság is, hiszen az alsó ágy is lehet kényelmetlen, ha közel van a felső rész).

Cilek Hercegnős Emeletes Ágy (90×200 Cm)

 

Létra fontossága

Az emeletes ágy legfontosabb eleme a létra, fordíts rá gondot, hogy stabil és kényelmes legyen, hiszen este és reggel kicsit kómásan kell rajta közlekednie a gyermekeidnek.

Cilek Black Emeleteságy (90×190 cm) és Íróasztal2

Ha a gyerkőcök is örömmel kipróbálják az emeletes ágyat, és olyat választasz, ami kellően stabil, garantáltan nem fogtok benne csalódni.

Nézd meg kínálatunkat!