Fa kisasztal székkel, gyerekeknek

 

Minden gyermek életében eljön az a pillanat, amikor szeretne szabadon alkotni, rajzolni, gyurmázni és számos egyéb tevékenységet végezni. Ehhez azonban általában szükség van egy, méretében megfelelő fa kisasztalra, gyerkeknek való székkel.

 Cilek Montes gyerekbútor

Cilek Montes gyerekszoba bútor

Már kisdedkorban elindul ez a késztetés a gyermekekben, hogy nem feltétlenül csak rombolásra van szükség, hanem ideje alkotni is valamit. Gondolunk itt arra, hogy elkezd firkálgatni a papírra, elkezdi gyúrni a gyurmát, vagy akár egy lemosható szőnyegre rajzolgat filctollal. Ezek mind nagyban hozzájárulnak a kreativitás kialakulásához, és a kesőbbiekben, az iskolában óriási hasznukra válik.

 

Azok a gyerekek, akiket ez nem foglalkoztatott, vagy csak nem kaptak lehetőséget, teret eme képességeik kibontakoztatására, azok esetében figyelhető meg, hogy nehezebben megy a szépírás, nem is beszélve a színezésről. Éppen ezért fontos, hogy már a kezdetektől segítsük gyermekünket, jelen esetben azzal, hogy biztosítunk nekik egy kreatív játszósarkot a készségek gyakorlására.

 

De milyen is a megfelelő fa kisasztal székkel, gyerekeknek?

 

Első sorban megfelelő, kisgyermekek számára kényelmesen elérhető méretben készül. Ilyen lehet például a Cilek Romantica Íróasztal, aminek a csodájára fognak járni a kis barátnők. Stabil, mert senki nem szeretné, ha a csemetéje a nagy rajzolásban magára rántaná az asztalt vagy leesne a székről, vagy egyéb fájdalmas dolog történne vele. Nem véletlenül hangsúlyozzuk a bejegyzéseink túlnyomó részében, hogy rendkívül fontos a biztonság, ezért mindenképp olyat válasszunk, ami lekerekített, és nem sértheti meg magát a csemeténk.

Cilek Romantica ifjúsági bútor

Cilek Romantica bútorcsalád

Szék tekintetében is nagyon lényeges, hogy jó legyen a méret, vagyis egyedül fel tudjon rá ülni a gyerkőc. Amennyiben ez nem így van, akkor könnyen esés lehet a vége, hiszen nem ér le a lába, így nem feltétlenül tud egyedül leszállni. Arról nem is beszélve, hogy azzal nem fejleszti sem ő, sem mi az önállóságát, hogy állandóan felrakosgatjuk a székre vagy levesszük onnan. Éppen ezért a méret kérdése nem ismer kompromisszumokat.

 

Persze ahogy telik az idő, és nő a gyermek, egy ideig még használható a fent bemutatott asztal, de ahogy eljön az iskola, akkor nincs mese, be kell szereznünk egy igazán strapabíró darabot.

 

Tematikus szobák

Cilek Champion Racer autós íróasztal

Cilek Champion Racer bútorcsalád

Ha olyan szerencsés helyzetben vagyunk, hogy eggyel több bútor meg se kottyan, akkor bátran mazsolázhatunk a gyerek bútorcsaládok között. Itt már felmerülhet a tematikus berendezés kérdésköre, ami azt jelenti, hogy a szobát egy adott témában rendezzük be. Legyen szó versenyautókról, kalózokról vagy akár hercegnőkről, bármi megtalálható a kínálatunkban, amikre a gyerekek vágynak. Arról nem is beszélve, hogy mindezek a legnagyobb körültekintéssel készülnek, maximálisan biztonságosak, azaz nem kell attól félnünk, hogy a gyermek beleesik a sarkába a nagy rohangászásban, mivel lekerekített élei védik a testi épségüket.

 

Asztalra mindenképp szüksége van a gyereknek egészen onnantól, hogy igényli a közös kézműveskedést. Érdemes minél előbb elkezdeni nézelődni, mert ezt nem lehet gyorsan eldönteni, hiszen a gyermekünk fogja használni, így a maximális odafigyelést igényli.

Ha kérdéseid merültek fel, vagy szeretnéd megtudni, hogy teremts alkotó, inspiráló, kreatív, környezetet a Te gyermeked szobájába, kérj  bátran időpontot ingyenes online lakberendezési tanácsadásunkra!

Kérdésem van!